Andere loopbaan, maar geen idee wat je wilt? Doe deze 4 loopbaantests

In loopbaantrajecten staan coachgesprekken centraal, en aanvullend loopbaantests. Loopbaantests zijn waardevol om zicht te krijgen op iemands beroepspersoonlijkheid, wensen op werkgebied en competenties.

Niet iedereen die een loopbaanverandering wil en niet goed weet wat precies, wil investeren in een compleet loopbaantraject. Dat hoeft ook niet altijd: laagdrempelig, gewoon thuis en zonder hoge kosten kun je ook verder komen.

Wel loopbaantests, maar geen loopbaantraject?

Regelmatig krijg ik de vraag of de loopbaantesten die ik loopbaantrajecten gebruik ook beschikbaar zijn zonder een heel loopbaantraject te starten.

Aan de ene kant ben ik wat terughoudend omdat loopbaanadvies maatwerk is. Aan de andere kant: zelf ben ik geheel op eigen kracht van carriѐre geswitcht zonder advies van wie dan ook. Aangezien er duidelijk vraag naar is, stel ik je daarom in de gelegenheid vier loopbaantests te maken zonder dat je een compleet loopbaantraject doet

Zelf aan de slag met 4 loopbaantests

Jouw investering voor deze vier loopbaantests is € 105 (exclusief 21% BTW). 

Vraag nu het pakket aan door je gegevens hieronder in te vullen. Hierna ontvang je per mail info over de betaling en toegang tot de online tests.

  Voornaam en achternaam (verplicht)

  Je email (verplicht)

  Nadere details loopbaantests

  loopbaantests 2Met deze actie heb je toegang tot de volgende loopbaantests die ik inzet bij loopbaanbegeleiding:

  • Big Five Persoonlijkheidstest
  • Werkwaardentest
  • Beroepskeuzetest
  • Competentietest

  Elke test vul je online in en levert een op jouw persoon toegespitst rapport op.

  Big Five Persoonlijkheidstest

  De Big Five Persoonlijkheidstest levert een helder rapport van 15 pagina’s op. Op basis van 30 kenmerken geeft dit rapport inzicht in je persoonlijkheid en welk werk bij je past.

  Als bonus wordt in een aanvullend rapport (16 pagina’s) de persoonlijkheidsscore afgezet tegen 8 werkprofielen. Overweeg je als ZZP’er aan de slag te gaan, dan krijg je met het aanvullende rapport inzicht in hoe jouw persoonlijke score zich verhoudt tot een wenselijke score voor algemeen zelfstandig ondernemerschap, zoals goed met mensen omgaan, een netwerk onderhouden en opbouwen om aan werk te komen, prestatiedrang en werkzaamheden effectief tot een einde brengen.

  Werkwaardentest

  Wat iemand belangrijk vindt terug te vinden in werk heeft een sterk voorspellende waarde voor beroepsinteresse. Het testrapport (19 pagina’s) geeft inzicht in het belang dat jij hecht aan: creativiteit, afwisseling, structuur, autonomie, zelfontwikkeling, invloed, balans werk en privé, financiële beloning, zekerheid, prestige, prestaties, arbeidsomstandigheden, relaties op het werk en altruïsme

  Verder zet het rapport jouw persoonlijke score af tegen vier veel voorkomende werkprofielen (‘ambitie’, ‘zelfstandig’, ‘conventioneel’, ‘mensgericht’).

  Beroepskeuzetest

  De beroepskeuzetest is gebaseerd op de wereldwijd veel gebruikte RIASEC theorie van Dr. J. Holland, en resulteert in een rapport (19 pagina´s) dat inzicht geeft in welk soort beroep bij je past. Op basis van activiteiten die het meest aanspreken, daadwerkelijke dagelijkse gedrag en zaken die specifiek voor jou als persoon in een werkomgeving van belang zijn, wordt een totaalscore bepaald die je uiteindelijke persoonlijkheidsprofiel weergeeft. Verschillende persoonlijkheidsprofielen én daarbij passende beroepen worden in het rapport besproken.

  Competentietest

  Deze test genereert een rapport (14 pagina’s) met jouw competenties op volgorde van persoonlijke score (m.b.t. opmerken, initiatief nemen, analyseren, beslissen, creëren, plannen en organiseren, volhouden, flexibel reageren, functioneren onder spanning, mondeling communiceren, schriftelijk communiceren, helpen, netwerken, controleren, leidinggeven, zelfsturing en –ontwikkeling).

  Hiermee krijg je beter inzicht in welk werk passend is. Competenties waarop je laag scoort, kunnen aandachtspunten zijn voor verbeterplannen. Per competentie worden dan ook concrete ontwikkeltips gegeven.

   Meer informatie over de tests vind je hier: loopbaantests.