De inhoud van een loopbaantraject verschilt van persoon tot persoon, maar deze vorm van loopbaanbegeleiding bevat in ieder geval de volgende onderdelen:

  • een grondige persoonsanalyse;
  • zoekrichting bepalen
  • actieplan opstellen

In 6 gesprekken en diverse thuiswerkopdrachten onderzoeken we jouw persoonlijke situatie: welk werk matcht en sluit aan bij jouw drijfveren en talenten? Tijdens het coachtraject krijg je toegang tot gevalideerde loopbaantests die je thuis vanachter je scherm maakt. Vervolgens werken we toe naar een concreet actieplan met drie belangrijke elementen:

  • hoe breng je jezelf effectief op de markt,
  • welke concrete stappen ga je nemen en
  • wat is het tijdpad?

Met een keer in de twee weken een gesprek en thuis uitgewerkte opdrachten en testen is de doorlooptijd van een traject drie maanden.

Een vaste prijs voor een compleet loopbaantraject, geen financiële verassingen achteraf en een onafhankelijke blik van een loopbaanprofessional, iemand waarmee je kan klankborden.

Download onderstaande pdf met uitgebreide informatie over de inhoud van een loopbaantraject:

Zelfanalyse

In deze fase van het loopbaan-traject onderzoeken we waar je talenten liggen, waar je energie van krijgt en wat je belangrijkste waarden, kwaliteiten en drijfveren zijn.

Resultaat:
– je hebt een duidelijk persoonsprofiel van jezelf en kunt dat geloofwaardig uitdragen,
– een helder beeld van wat voor jou belangrijk is in werk en werkomgeving,
– goed inzicht in je drijfveren, sterke en minder sterke eigenschappen.

Zoekrichting

Bij zoekrichting bepalen brengen we in kaart wat je echt wilt en welk soort werk het beste bij je past.
Daardoor kun je jouw loopbaanwens vertalen naar aan een concrete zoekrichting met aandacht voor:

– bedrijfsprofiel: welke sectoren, regio’s en soorten bedrijven,
– functieprofiel: beroepsgroepen, taken en verantwoordelijkheden,
– werkomgeving: collega’s, werksfeer, werktijden en arbeidsomstandigheden.

Actieplan

Het is cruciaal dat je een concreet plan van aanpak hebt waarin onder meer een effectieve arbeidsmarkt-bewerking is vastgelegd. Het actieplan vergroot de kans van slagen om daadwerkelijk die nieuwe baan te vinden.

En je hebt een praktische afvinklijst met alle stappen die je gaat nemen. Van updaten van je CV en contact zoeken met relevante professionals tot een doordacht aanvalsplan voor concrete functies.

Loopbaantests

Vanachter je computer thuis krijg je toegang de volgende loopbaantests:

– Beroepskeuzetest
– Big Five Persoonlijkheidstest
– Werkwaardentest
– Competentietest

Meer informatie over deze tests en wat je er aan hebt, vind je hier.

Maak nu een afspraak

In één klik een vrijblijvende intake geregeld

Ervaring van een client:

“Een coachtraject bij Richard kan ik zeker aanbevelen. Richard is heel rustig, luistert goed naar wat je vertelt en weet elke sessie vragen te stellen waardoor je anders tegen jezelf of je omgeving aan gaat kijken. Ik dacht dat ik alles wel wist en mezelf goed kende, maar dat viel soms best tegen. Richard wist steeds inspirerende links te leggen tussen de uitslagen van de tests en de opdrachten. Daarbij vond ik het met name heel prettig dat ik zelf alle inzichten kreeg door zijn coaching en geen moment het gevoel kreeg dat ik een richting in geduwd werd die ik niet op wilde. Ik zat na elke sessie weer vol inspiratie en goede zin in de auto. En het resultaat is dat ik nu heel goed weet wie ik ben, waar ik heen wil en hoe ik daar moet komen. Kortom, ik heb er enorm veel aan gehad en raad Richard van harte aan als coach”.

mw. F. Horrevorts na voltooiing van haar loopbaantraject.Loopbaanbegeleiding loopbaancoaching loopbaanadvies personal coaching

Face-to-face coaching Haarlem – Amsterdam – Beverwijk

Bezoekers van mijn coachpraktijk komen vaak uit Amsterdam, Aerdenhout, Beverwijk, Bloemendaal, Driehuis, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Leiden, Den Haag, Overveen en omgeving. Mijn praktijk is in Santpoort-Zuid.

loopbaanbegeleiding    *    loopbaanadvies  *    loopbaancoaching    *   personal coaching