Loopbaantests

Volledige toegang tot loopbaantests, ook als je geen loopbaantraject volgt

Loopbaantests zijn er in soorten en maten. Maar testen die loopbaanbegeleiders en assessmentbureaus gebruiken moeten kwalitatief goed zijn. Ik gebruik zulke tests in coachtrajecten.

Alleen: niet iedereen heeft trek om een heel coachtraject te starten. Daarom stel ik de tests die ik gebruik beschikbaar – ook als je geen volledig loopbaantraject bij mij volgt. Zo kun je zelf een loopbaanscan doen. Het is heel simpel. Je bestelt een testpakket, daarna maak je de online testen en vervolgens kun je de uitgebreide testrapportage inzien èn downloaden.

Het testpakket zelf bestaat uit vier tests. De testrapportage geeft je diepgaand inzicht in jouw beroepspersoonlijkheid en wensen op werkgebied. Het rapport bevat de uitslagen van:

– Kerntyperingstest
– Werkwaardentest
– Beroepskeuzetest
– Competentietest

Je maakt de vier tests online, dat duurt ca 90 minuten. Direct daarna kun je ruim 80 pagina’s testrapportage downloaden en bestuderen.

Dit heb je aan de testrapporten:

 • ze helpen om over jezelf na te denken,
 • de rapporten geven richting aan mogelijke loopbaankeuzes en
 • ze vergroten je inzicht in aspecten die in een baan voor jou belangrijk zijn.


Ja, ik wil volledige toegang tot deze loopbaantests!

Hieronder vind je een uitgebreide beschrijving van de tests. Voor een kleine investering – € 127,05 – krijg je toegang tot de loopbaantests. Vul je gegevens in om de toegangscodes te krijgen:

  Voornaam en achternaam (verplicht)

  Je email (verplicht)

  Wat gebeurt er na jouw aanvraag?

  Beroepskeuzetest

  Wat wordt er gemeten? Wat het meest bepalend is voor jouw beroepsrichting. De test is gebaseerd op de wereldwijd veel gebruikte RIASEC theorie van Dr. J. Holland en bestaat uit de onderdelen Activiteiten, Persoonlijk gedrag en Waarden. Op deze 3 onderdelen wordt gekeken in welke mate de eigenschappen Mensgericht, Conventioneel, Artistiek, Ondernemend, Onderzoekend en Praktisch op jou van toepassing zijn. De eigenschap waar je het meest van hebt, is bepalend voor je beroepspersoonlijkheid.

  Wat heb je aan deze test? Het rapport (19 pagina´s) geeft inzicht in welke soorten beroepen bij jou passen. Op basis van activiteiten die je het meest aanspreken, je daadwerkelijke dagelijkse gedrag en zaken die specifiek voor jou in een werkomgeving van belang zijn, wordt een totaalscore bepaald, die je uiteindelijke persoonlijkheidsprofiel weergeeft. Verschillende persoonlijkheidsprofielen én daarbij passende beroepen worden in de rapportage besproken. Aan de hand daarvan kun zien hoe jouw profiel past bij bepaalde beroepe.

  Duur: De test bestaat uit 180 vragen die in 15 minuten beantwoord kunnen worden.


  Competentietest

  Wat wordt er gemeten? Waar je sterk of minder sterk in bent met betrekking tot de volgende competenties:

  Werkwaardentest

  Wat wordt er gemeten? De test meet wat jij belangrijk/minder belangrijk vindt om terug te vinden in je werk.


  Wat heb je aan deze test? Weten welke zaken je belangrijk vindt in je werk, heeft een sterk voorspellende waarde voor jouw beroepsinteresse. In het beroep dat je kiest, moeten de werkwaarden die jij belangrijk vindt voldoende ruimte krijgen. De kans dat je succesvol en gelukkig zult zijn in je werk neem dan toe. Het rapport (19 pagina’s) geeft helder weer welk belang jij hecht aan:

  Kerntyperingstest

  Wat wordt er gemeten?  Sterke en minder sterke kanten van jezelf.  

  Wat heb je aan deze test? Een helder rapport (10 pagina’s) geeft een persoonlijke SWOT analyse. Je krijgt inzicht in omgevingsfactoren die kansen en bedreigingen voor jou zijn. Zo’n kans is een situatie die een beroep doet op je sterkte. Terwijl sprake is van een bedreiging in een situatie die je zwakte blootlegt.

  Duur:
  De test duurt ongeveer 15 tot 20 minuten.

  Het rapport beschrijft ook of jouw persoonlijke scores wel of niet goed passen in vier veel voorkomende werkprofielen:

  – ‘ambitie’
  – ‘zelfstandig’
  – ‘conventioneel’
  – ‘mensgericht’


  Duur: 140 vragen vul je online in. Deze zijn in 15 minuten te beantwoorden.

  Wat heb je aan deze test? Het rapport (14 pagina’s) geeft de competenties weer op volgorde van jouw score. Hiermee krijg je een beter inzicht welk werk passend voor je is. Beroepen en functies waarin jouw sterke competenties belangrijk zijn, bieden een relatief grote kans op succes. Competenties waarop je laag scoort, kunnen aandachtspunten zijn voor verbeterplannen. Per competentie worden concrete ontwikkeltips gegeven. Een aantal competenties is in hoge mate ontwikkelbaar als je er doelgericht aan werkt, bij voorkeur met een plan en/of een coach.

  Duur: de test bestaat uit 155 vragen die je in 15-20 minuten kan beantwoorden.  Loopbaanbegeleiding loopbaancoaching loopbaanadvies personal coaching

  Face-to-face coaching Haarlem – Amsterdam – Beverwijk

  Bezoekers van mijn coachpraktijk komen vaak uit Amsterdam, Aerdenhout, Beverwijk, Bloemendaal, Driehuis, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Leiden, Den Haag, Overveen en omgeving. Mijn praktijk is in Santpoort-Zuid.

  loopbaanbegeleiding    *    loopbaanadvies  *    loopbaancoaching    *   personal coaching