“Richard, wat bereik je eigenlijk met coaching?”

Die vraag wordt me wel vaker gesteld, want niet iedereen heeft zich wel eens laten coachen. Wat doet een coach precies, wat bereik je met coaching?

Ik begeleid mensen die hun persoonlijke effectiviteit willen vergoten in de privésfeer en ik help professionals die meer werkplezier willen in hun huidige baan of iets totaal anders zoeken, soms een radicale carrièreswitch of van loondienst naar ZZP.

Ik laat mijn cliënten stilstaan bij wat ze nu doen en wat ze ѐcht willen. Ik help ze hun wens te realiseren door een helder doel te stellen en met een juiste mindset daar acties op te nemen om hun doel te realiseren. Met deze DAM-formule (doelen, acties, mindset), gaan ze nieuwe mogelijkheden zien om meer van werk te genieten. Werk waar ze energie van krijgen en een goed inkomen mee verdienen.

Maar wat bereik je dan?

“Hmmm, klinkt mooi maar kun je wat concreter worden, wat bereikt jouw klant nou?”

Tja leuk dat je dat vraagt, om je een idee te geven, een paar voorbeelden van wat klanten bereiken:

Initiatief gaan nemen om de eigen loopbaan vorm te geven.
Met meer plezier naar het werk gaan.
Een betere balans tussen werk en privé.
Meer bevlogenheid.
Minder stress-gerelateerde klachten.
Meer werkplezier.
Zelfvertrouwen vergroten.
Meer energie.
Weten hoe ze de rest van hun loopbaan willen vormgeven.
Meer betrokkenheid bij het werk.
Meer uitdaging en ontwikkelingsmogelijkheden ervaren.

Hoe doe je dat?

Dan de volgende vraag: “Hoe krijg je dat dan voor elkaar? Je werkt met hoogopgeleide professionals die zijn toch bekwaam genoeg om zelf hun problemen op te lossen?”

Hmmm, lang verhaal, zullen we verder praten met een goede Barolo in de hand, of wil je zelf een afspraak maken voor een coachgesprek?