Ik vond het prettig dat er goede afspraken werden gemaakt. Ook het contact met Richard vond ik zeer aangenaam. Hij is ontspannen, nuchter en sympathiek. Hij werkte niet met de klok in de hand. Gesprekken liepen wel eens wat uit. Dat was nooit een probleem. Hij nam de tijd voor zijn persoonlijke benadering. Als coach hanteert hij een open, zeer flexibele benadering. Hoewel de coaching zeker wel structuur heeft, gaf Richard mij het idee dat er geen vast programma werd afgewerkt, maar dat hij probeerde aan te sluiten bij wat ik nodig had. Voor mij had het traject iets van een ontdekkingstocht. Richard was ook steeds goed voorbereid op de gesprekken. Herhaaldelijk liet hij tactisch stiltes vallen om mij aan te zetten mijn gedachten te formuleren, met ideeën te komen. Hij kwam ook enkele keren terug op zaken die in eerdere gesprekken of in de afgelegde tests naar voren waren gekomen, waaruit blijkt dat hij goed luistert en met volle aandacht werkt. Door de tests heb ik meer over mijzelf geleerd, en tegelijkertijd begrijp ik anderen ook wat beter. Mijn aanvankelijke idee dat ik misschien iets heel anders zou moeten gaan doen, is niet helemaal verdwenen, maar ik zie nu beter in wat bij mijn persoonlijkheid aansluit, waar ik mij prettig bij voel en welke persoonlijke wensen ik kan proberen te realiseren in mijn beroepsmatige leven. Ik ben zeer tevreden. Ik heb een beter beeld van mijzelf en van mijn beroepsmatige wensen en mogelijkheden op dit moment in mijn leven gekregen. Ik vind dat Richard als coach echt iets kan betekenen voor veel mensen en wens hem daarbij veel succes toe. Een coachtraject bij Van Dam Coaching zou ik zeker aanbevelen aan een ander. Zijn open, persoonsgerichte en flexibele aanpak staat garant voor succes.
de heer M.J.
uit Aerdenhout
Gesprekken zijn open en constructief, prettig om samen te ‘werken’. Ik kreeg de ruimte om zelf over zaken na te denken, i.p.v. dat er meteen een oplossing geboden werd. Ik heb geleerd dat als iets echt wil doen, wil veranderen, dan dien je tot actie over te gaan. Ik ben erg tevreden, omdat ik een map vol waardevolle informatie heb waarmee ik aan de gang kan en iedere keer erbij kan pakken. Ik vind je een prettige persoon om door gecoacht te worden. Zou ik een coachtraject bij Van Dam Coaching aanbevelen aan een ander? Jazeker, door mijn eigen positieve ervaringen.
dhr B.D.
Assendelft
In het intakegesprek is mijn hulpvraag en de werkwijze goed besproken. De coach is altijd goed bereikbaar, zowel per email als per telefoon; reacties krijg ik vaak nog dezelfde dag. De coach heeft een professionele houding, is goed voorbereid, stelt de juiste vragen op het goede moment en kan goed luisteren. De coach heeft een professionele houding zonder koel of afstandelijk te zijn. Hij onthoudt goed wat er in eerdere gesprekken is besproken, is vertrouwenwekkend. Hij toont interesse en vraagt door en weet waar hij over praat omdat hij uit eigen ervaring weet wat een carrièreswitch betekent. Hij blijft daarbij echter altijd een neutrale gesprekspartner.
dhr V.H.
Amsterdam
Als prettig ervaren heb ik de manier van met elkaar omgaan, ik voelde me welkom. Ook fijn dat er geen grote druk van jou uit gaat en dat je rustig bent. Door het coachtraject heb ik geleerd goed naar mijzelf te kijken, vooral naar mijn eigen kwaliteiten maar ook mijn valkuilen. Niet teveel blijven nadenken maar meer gaan doen en buiten mijn comfortzone gaan oriënteren. Je was altijd goed bereikbaar. Ik ben tevreden over de coaching. Ik zou je bij anderen zeker aanbevelen vanwege jouw rust en uitstraling en benadering van mij.
dhr J.S.
Haarlem
Het coachtraject heb ik ervaren als zeer prettig. De juiste vragen werden gesteld en door de opdrachten die ik kreeg, kreeg ik het gevoel ergens naar toe te werken in plaats van richtingloos bezig te zijn. Ik ging steeds met een blij, enthousiast en strijdbaar gevoel weg. Ik merk dat ik ben gegroeid.
mw G. de W.
Haarlem

Maak nu een afspraak

In één klik een vrijblijvende intake geregeld

Wat ik als prettig heb ervaren in het coachtraject is de communicatie, snelheid van antwoorden, aanstekelijk enthousiasme van de coach en de prijs/kwaliteitverhouding. Als coach heb je een enthousiaste en aanstekelijke aanpak en een goede gesprekstechniek. Wat mij ook vooral opviel, was dat je goed op de hoogte was en bleef van specifieke zaken van mij. Ik heb geleerd dat er voor mij meerdere scenario’s open staan voor een carrièreswitch. Ik heb mijzelf, inclusief mijn ‘gebreken’ en mijn valkuilen, beter leren kennen. Door deze coach heb ik geleerd op een andere manier te denken over en kijken naar het proces van het vinden van een andere baan en dan in het bijzonder met betrekking tot netwerken en andere manieren om in contact te komen met potentiële werkgevers in plaats van het traditionele sturen van een brief met een CV. Wegens goede ervaringen zou ik je aanbevelen aan een ander.
dhr S.J.
Santpoort
Een coachtraject bij Richard kan ik zeker aanbevelen. Richard is heel rustig, luistert goed naar wat je vertelt en weet elke sessie vragen te stellen waardoor je anders tegen jezelf of je omgeving aan gaat kijken. Ik dacht dat ik alles wel wist en mezelf goed kende, maar dat viel soms best tegen. Richard wist steeds inspirerende links te leggen tussen de uitslagen van de tests en de opdrachten. Daarbij vond ik het met name heel prettig dat ik zelf alle inzichten kreeg door zijn coaching en geen moment het gevoel kreeg dat ik een richting in geduwd werd die ik niet op wilde. Ik zat na elke sessie weer vol inspiratie en goede zin in de auto. En het resultaat is dat ik nu heel goed weet wie ik ben, waar ik heen wil en hoe ik daar moet komen. Kortom, ik heb er enorm veel aan gehad en raad Richard van harte aan als coach.
mw F.H.
Driebergen-Rijsenburg
Hoe heb ik dit gesprek ervaren? Als een plezierig ontspannen gesprek en een rustige manier om orde te scheppen waar chaos ligt. Ondanks dat dit werk gerelateerd is, had ik het gevoel ook privé omstandigheden te kunnen bespreken. Ondanks dat dit niet het doel is, gaf mij dat helder inzicht hoe ik veranderingen op een reële manier kan doorvoeren. Vooral een ontspannen sfeer viel mij op, dit komt door de manier waarop Richard spreekt –rustig en geïnteresseerd-. Hierdoor is het voor een mij erg makkelijk met Richard’s aanpak mee te gaan. Het gevoel dat vragen en antwoorden op een geleidelijke manier uit jezelf komen doordat het gesprek wordt gestuurd in een richting waar de antwoorden ‘vanzelf’ naar boven kunnen komen. Ik vond de aanpak zeer stapsgewijs. Zo wordt het duidelijk om iedere mogelijkheid in te zien. Of deze nu wel of niet bruikbaar is. Richard bereikt bij mij dat ik erg makkelijk opensta voor opties/suggesties etc. En ook tegen durf te spreken waar nodig. Ik ben zeer tevreden over de coaching. Richard schept voor mij orde in chaos. Dit is precies wat ik nodig had. Door zijn duidelijke manier van praten (stapsgewijs) wordt er een spiegel voorgehouden. Confronterend, maar het werkt! Welk gevoel geeft de coach mij? Een gevoel van rust. Door rustig alle feiten langs te gaan kom ik zelf al snel tot beslissingen (sneller dan verwacht). Of heb ik i.i.g. door hoe het anders kan en dat de barrières niet zo groot zijn als ze leken. Ik heb voor mijn gevoel de studie en mijn doel op werkgebied weer zelf in de hand. Het is niet de omgeving die ruimte tijd en begrip creëert maar ikzelf.
mw F.S.
Medemblik

Maak nu een afspraak

In één klik een vrijblijvende intake geregeldLoopbaanbegeleiding loopbaancoaching loopbaanadvies personal coaching

Face-to-face coaching Haarlem – Amsterdam – Beverwijk

Bezoekers van mijn coachpraktijk komen vaak uit Amsterdam, Aerdenhout, Beverwijk, Bloemendaal, Driehuis, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Leiden, Den Haag, Overveen en omgeving. Mijn praktijk is in Santpoort-Zuid.