Loopbaanbegeleiding leidt je naar werk dat bij je past

Als werk niet goed bij je past, merk je hoe nadelig dat is voor persoonlijk geluk. Zolang je niet weet wat je eigenlijk echt wilt, kost dat veel energie kosten en ben je gedemotiveerd. Dan is het fijn om met wat hulp toch andere mogelijkheden te kunnen zien.

Met een loopbaantraject kun je doordacht knopen doorhakken en lastige loopbaanvragen beantwoorden. Zo'n traject brengt je verder want:

• je hebt zicht op je drijfveren,
• j
e weet welk werk bij je past,
• je beschikt over een actieplan om een andere kant op te bewegen,
• je laat je niet weerhouden door angst, twijfels of excuses.

Wanneer is een loopbaantraject zinvol?

In een loopbaantraject onderzoeken we welk werk aansluit bij jouw talenten en persoonlijkheid. Je leert jezelf succesvol te presenteren op de arbeidsmarkt. Afsluitend schrijf je een actieplan met concrete stappen om daadwerkelijk ander werk te gaan doen. Zinvol als je:

 inspiratie zoekt voor een nieuwe stap in je carrière,
 gericht bent op je eigen ontwikkeling,
wilt leren hoe je je presenteert tijdens een sollicitatiegesprek,
wilt voorkomen dat je in een saaie baan blijft hangen

Loopbaantrajecten zijn inclusief beroepskeuze-, persoonlijkheids-, competentie- en werkwaardentests en volg je bij mij tegen een vaste prijs, dus geen verassingen achteraf.

Netto investering loopbaantraject

Wat kost deze vorm van loopbaancoaching? Voer je de investering in het loopbaantraject in je aangifte inkomstenbelasting op als scholingsuitgaven dan bedraagt de netto investering € 798 bij aftrek tegen het schijventarief van 52% en € 930 bij aftrek tegen het 40,4%-tarief (tarieven 2016). Meer info over deze aftrekpost vind je hier.

Voor een volledig loopbaantraject - coachgesprekken, beroepskeuzetest, persoonlijkheidstest, werkwaardentest, competentietest en thuisopdrachten - hanteer ik een vaste prijs. Dus geen verassingen achteraf.

Zo ziet een loopbaantraject eruit

Doorgaan naar inhoud loopbaantraject >>>

Hoe lang duurt een traject?

Doorgaans vergt een loopbaantraject zes à zeven gesprekken waarna je met een concreet loopbaanplan de deur uit gaat. Een keer in de twee weken een gesprek maakt dat de gemiddelde looptijd van een traject drie maanden is.  Resultaat:

✓ een scherp beeld van jouw drijfveren en talenten, je sterke punten en ambitie (persoonsanalyse),
je weet welk werk bij je past (beroepsprofiel),
je leert jezelf succesvol op de arbeidsmarkt te presenteren,
je hebt een concreet actieplan waarmee je direct aan de slag kunt.

Tussen de gesprekken in krijg je opdrachten mee die je in alle rust thuis uitwerkt.

Bewezen aanpak, concreet resultaat

De manier waarop het loopbaantraject is ingericht resulteert in zelfkennis, geeft inzicht in wat je de wereld te bieden hebt en zicht op hoe je het liefst je carrière zou willen invullen.

De primaire focus ligt niet op functies. Wie denkt in functies kijkt in de krant en leest allerlei vacatures waarvan hij denkt: verkeerde opleiding, geen ervaring, dat gaat nooit lukken. Zoeken naar een functie die mogelijk bij je past is ook een risico, want achteraf ontdek je pas of jouw persoonsprofiel daadwerkelijk matcht met de functie.

In draai het liever om: het gaat er niet om of jij in een functie past, het gaat erom welke functie bij jou past. Denken in functies en kijken naar functies komt dan ook pas aan de orde als je exact weet wat je wilt op basis van jouw persoons- en beroepsprofiel.

Loopbaancoaching voor loopbaanadvies en loopbaanbegeleiding Haarlem Amsterdam Beverwijk

'Een gedegen loopbaantraject compleet met loopbaantests'

Hoe ontdek ik wat ik echt wil en welk werk goed bij mij past?

loobaantraject, wat wil je echt, welk werk past bij je

 

Blijf niet hangen in een baan die energie kost en weinig voldoening geeft.

Met niets doen kom je niet verder en ben je een dief van je eigen geluk. Met een loopbaantraject boek je vooruitgang:

1. je krijgt duidelijk antwoord op de vraag ‘Welk werk past bij mij?’,
2. je weet hoe je jezelf het beste positioneert voor een nieuwe werkrichting,
3. je beschikt over een concreet aanvalsplan om leuker werk te gaan doen.

Veel andere professionals gingen enthousiast aan de slag. Lees hoe zij coaching en loopbaanbegeleiding persoonlijk hebben ervaren.

Ook jij bent van harte welkom!

Face-to-face coaching Haarlem - Amsterdam - Beverwijk

Bezoekers van mijn coachpraktijk komen vaak uit Amsterdam, Aerdenhout, Beverwijk, Bloemendaal, Driehuis, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Leiden, Den Haag, Overveen en omgeving. Ik ben gevestigd in Santpoort-Zuid.

Online Coaching wereldwijd

Woonachtig in het buitenland, niet in staat om naar mijn praktijk te komen en wil je toch een coachtraject volgen? Ga door naar Online coaching.

Creëer je volgende baan
Solliciteren op een vacature heeft veel weg van meedoen aan de loterij. Samen met alle anderen die op de vacature reageren maak je een kans maar de uitkomst is ongewis. Wat zou het mooi zijn als je het kans-element een stuk kle... Read more
Loopbaan
Pak aan die 50 euro en maak een succesvolle carrièreswitch!
Succesvol een carrièreswitch maken, helemaal down to earth? Dat kan! En wat mij betreft pak je nog € 50 aan ook als je er voor 14 maart a.s. voor gaat (zie eind van dit artikel). Je moet wel van nuchterheid houden en een be... Read more
Personal coaching
Hoe je een aantrekkelijk CV maakt met meer dan 250 gratis CV templates, wordle.net en nuttige CV tips
Nog steeds zie ik, als loopbaancoach, professionals die niet optimaal uit de verf komen met standaard zwart-wit verhalen in hun CV. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar dat soort oude stijl CV’s leg ik het liefst snel ergens v... Read more
Tips
Zo stel je nog snel een aftrekpost van € 1141,50 veilig
Misschien heb je genoeg van je werk, past je huidige werk niet goed meer bij je en zou het goed zijn om jezelf uit de passiviteit te halen. Dan is het goed weten dat de fiscus je daarbij kan helpen. Aan de ene kant werpt de fi... Read more
Loopbaan
actie • loopbaan • loopbaanactieplan