Loopbaantests

Volledige toegang tot loopbaantests, ook als je geen loopbaantraject volgt

Loopbaantests die loopbaanbegeleiders en assessmentbureaus gebruiken, stel ik graag beschikbaar - ook als je geen volledig loopbaantraject bij mij volgt. Het gaat om vier tests die inzicht geven in jouw beroepspersoonlijkheid en wensen op werkgebied:

- Big Five Persoonlijkheidstest
- Werkwaardentest
- Beroepskeuzetest
- Competentietest
 
In 90 minuten online gemaakt, daarna kun je ruim 80 pagina's testrapportage downloaden en bestuderen.

De testrapporten helpen om over jezelf na te denken, geven richting aan mogelijke loopbaankeuzes en vergroten je inzicht in aspecten die in een baan voor jou belangrijk zijn.


Volledige toegang tot loopbaantests

Hieronder vind je een uitgebreide beschrijving van de tests. Voor een kleine investering - € 127,05 (inclusief BTW) - krijg je toegang tot de loopbaantests. Vul je gegevens in om de toegangscodes te krijgen:

Voornaam en achternaam (verplicht)

Je email (verplicht)

Je ontvangt straks een bestellingbevestiging met betalingsinstructies in je inbox.


Big Five Persoonlijkheidstest

Wat wordt er gemeten?  Je persoonlijkheid volgens de Big Five persoonlijkheidstheorie. Je persoonlijkheid wordt bepaald op basis van vijf hoofddimensies van persoonlijkheid met elk 6 persoonlijkheidskenmerken, totaal dus 30 kenmerken.

Big Five persoonlijkheidstest

Wat heb je aan deze test? Een helder rapport van 15 pagina’s geeft inzicht in jouw persoonlijkheid en helpt je beter te bepalen welk werk bij je past. Om plezier in je werk te hebben zal er een fit moeten zijn tussen jouw persoonlijkheid en jouw werkomgeving. Sluit jouw (werk-) omgeving goed aan bij je persoonlijkheid dan ben je op je plek en zul je jezelf goed voelen. De juiste fit vertaalt zich in geluk, succes en een aangename omgang met anderen. Naast dit rapport ontvang je een aanvullend rapport (16 pagina’s) waarin jouw persoonlijke score wordt afgezet tegen 8 werkprofielen:

- Leidinggeven aan medewerkers
- Leidinggeven aan leidinggevenden
- Administratieve functie
- Sales functie; acquisitie
- Sales functie; accountmanagement
- Functie met duidelijke noodzaak tot stressbestendigheid
- Functie met duidelijke noodzaak tot servicegerichtheid
- Functie met duidelijk hoge eisen aan betrouwbaarheid en integriteit


Daardoor kun je beter bepalen of de dagelijkse werkzaamheden die bij deze profielen horen bij jouw persoonlijkheid passen c.q. in welke richting jij passende werkzaamheden kunt vinden. Als je overweegt om als ZZP’er aan de slag te gaan, is het tweede rapport ook handig omdat het inzicht geeft in hoe jouw persoonlijke scores zich verhouden tot normatieve scores voor algemeen zelfstandig ondernemerschap, zoals goed met mensen omgaan, een netwerk onderhouden en opbouwen om aan werk te komen, prestatiedrang en werkzaamheden effectief tot een einde brengen.


Duur:
300 vragen worden online ingevuld. Deze zijn in 20 tot 30 minuten te beantwoorden.


Werkwaardentest

Wat wordt er gemeten? De test meet wat jij belangrijk/minder belangrijk vindt om terug te vinden in je werk.

Wat heb je aan deze test? Weten welke zaken je belangrijk vindt in je werk, heeft een sterk voorspellende waarde voor jouw beroepsinteresse. In het beroep dat je kiest, moeten de werkwaarden die jij belangrijk vindt voldoende ruimte krijgen. De kans dat je succesvol en gelukkig zult zijn in je werk neem dan toe. Het rapport (19 pagina’s) geeft helder weer welk belang jij hecht aan: werkwaardenHet rapport beschrijft ook of jouw persoonlijke scores wel of niet goed passen in vier veel voorkomende werkprofielen:

- 'ambitie'
-
'zelfstandig'
-
'conventioneel'
-
'mensgericht’

 
Duur: 140 vragen vul je online in. Deze zijn in 15 minuten te beantwoorden.


Beroepskeuzetest

Wat wordt er gemeten? Wat het meest bepalend is voor jouw beroepsrichting. De test is gebaseerd op de wereldwijd veel gebruikte RIASEC theorie van Dr. J. Holland en bestaat uit de onderdelen Activiteiten, Persoonlijk gedrag en Waarden. Op deze 3 onderdelen wordt gekeken in welke mate de eigenschappen Mensgericht, Conventioneel, Artistiek, Ondernemend, Onderzoekend en Praktisch op jou van toepassing zijn. De eigenschap waar je het meest van hebt, is bepalend voor je beroepspersoonlijkheid.

Wat heb je aan deze test? Het rapport (19 pagina´s) geeft inzicht in welke soorten beroepen bij jou passen. Op basis van activiteiten die je het meest aanspreken, je daadwerkelijke dagelijkse gedrag en zaken die specifiek voor jou in een werkomgeving van belang zijn, wordt een totaalscore bepaald, die je uiteindelijke persoonlijkheidsprofiel weergeeft. Verschillende persoonlijkheidsprofielen én daarbij passende beroepen worden in de rapportage besproken. Aan de hand daarvan kun zien hoe jouw profiel past bij bepaalde beroepe.


Duur: De test bestaat uit 180 vragen die in 15 minuten beantwoord kunnen worden.


Competentietest

Wat wordt er gemeten? Waar je sterk of minder sterk in bent met betrekking tot de volgende competenties:

Competenties

Wat heb je aan deze test? Het rapport (14 pagina’s) geeft de competenties weer op volgorde van jouw score. Hiermee krijg je een beter inzicht welk werk passend voor je is. Beroepen en functies waarin jouw sterke competenties belangrijk zijn, bieden een relatief grote kans op succes. Competenties waarop je laag scoort, kunnen aandachtspunten zijn voor verbeterplannen. Per competentie worden concrete ontwikkeltips gegeven. Een aantal competenties is in hoge mate ontwikkelbaar als je er doelgericht aan werkt, bij voorkeur met een plan en/of een coach.

Duur: de test bestaat uit 155 vragen die je in 15-20 minuten kan beantwoorden.

Waarom Van Dam Coaching inschakelen voor jouw coachvraag?

  Gespecialiseerd in hogeropgeleiden   Vast tarief loopbaantrajecten
  Face-to-face & Online coaching   Toegang tot online loopbaantests
  Scherpe tarieven personal coaching   Goed bereikbaar, snel antwoord op vragen


Face-to-face in regio Haarlem en Amsterdam. Online Coaching wereldwijd.

Ik ben personal coach, carrière coach en loopbaancoach voor loopbaanadvies en loopbaanbegeleiding. Cliënten die mijn praktijk in Santpoort-Zuid bezoeken, komen o.a. uit Amsterdam, Aerdenhout, Beverwijk, Bloemendaal, Driehuis, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Leiden, Den Haag, Overveen en omgeving. Woonachtig in het buitenland, niet in staat om naar mijn praktijk te komen en wil je toch een coachtraject volgen? Ga door naar Online coaching.

 

Creëer je volgende baan

Solliciteren op een vacature heeft veel weg van meedoen aan de loterij. Samen met alle anderen die op de vacature reageren maak je een kans maar de uitkomst is ongewis. Wat zou het mooi zijn als je het kans-element een stuk kle... Read more

Loopbaan
Pak aan die 50 euro en maak een succesvolle carrièreswitch!

Succesvol een carrièreswitch maken, helemaal down to earth? Dat kan! En wat mij betreft pak je nog € 50 aan ook als je er voor 14 maart a.s. voor gaat (zie eind van dit artikel).

Je moet wel van nuchterheid houden en een be... Read more

Personal coaching
Hoe je een aantrekkelijk CV maakt met meer dan 250 gratis CV templates, wordle.net en nuttige CV tips

Nog steeds zie ik, als loopbaancoach, professionals die niet optimaal uit de verf komen met standaard zwart-wit verhalen in hun CV. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar dat soort oude stijl CV’s leg ik het liefst snel ergens v... Read more
Tips
Zo stel je nog snel een aftrekpost van € 1141,50 veilig

Misschien heb je genoeg van je werk, past je huidige werk niet goed meer bij je en zou het goed zijn om jezelf uit de passiviteit te halen. Dan is het goed weten dat de fiscus je daarbij kan helpen.

Aan de ene kant werpt de fi... Read more

Loopbaan
actie • loopbaan • loopbaanactieplan