Inhoud loopbaantraject

De inhoud van een loopbaantraject verschilt van persoon tot persoon, maar deze vorm van loopbaanbegeleiding bevat in ieder geval de volgende onderdelen:

een grondige persoonsanalyse;
zoekrichting bepalen
actieplan opstellen

Voor de eerste twee onderdelen krijg je tijdens de loopbaancoaching toegang tot gevalideerde loopbaantests die je thuis vanachter je scherm maakt. Download onderstaande pdf met uitgebreide informatie over de inhoud van een loopbaantraject:

Zelfanalyse

In deze fase van het loopbaantraject onderzoeken we waar je talenten liggen, waar je energie van krijgt en wat je belangrijkste waarden, kwaliteiten en drijfveren zijn. Resultaat:
- je hebt een duidelijk persoonsprofiel van jezelf en kunt dat geloofwaardig uitdragen,
- een helder beeld van wat voor jou belangrijk is in werk en werkomgeving,
- goed inzicht in je drijfveren, sterke en minder sterke eigenschappen.

Zoekrichting

Bij zoekrichting bepalen brengen we in kaart wat je echt wilt en welk soort werk het beste bij je past.
Daardoor kun je jouw loopbaanwens vertalen naar aan een concrete zoekrichting met aandacht voor:

- bedrijfsprofiel: welke sectoren, regio’s en soorten bedrijven,
- functieprofiel: beroepsgroepen, taken en verantwoordelijkheden,
- werkomgeving: collega’s, werksfeer, werktijden en arbeidsomstandigheden.

Actieplan

Het is cruciaal dat je een concreet plan van aanpak hebt waarin onder meer een effectieve arbeidsmarkt-bewerking is vastgelegd. Het actieplan vergroot de kans van slagen om daadwerkelijk die nieuwe baan te vinden.

En je hebt een praktische afvinklijst met alle stappen die je gaat nemen. Van updaten van je CV en contact zoeken met relevante professionals tot een doordacht aanvalsplan voor concrete functies.

Loopbaantests

Vanachter je computer thuis krijg je toegang de volgende loopbaantests:

- Beroepskeuzetest
- Big Five Persoonlijkheidstest
- Werkwaardentest
- Competentietest

Meer informatie over deze tests en wat je er aan hebt, vind je hier.

Wat mag je van een loopbaantraject verwachten?

  • Je ontdekt in welk werk je vrolijk, energiek en zelfverzekerd kunt zijn en je krijgt veel zelfinzicht.
  • Gevalideerde loopbaantesten, thuiswerkopdrachten en coachgesprekken maken duidelijk welk werk bij je past.
  • Je leert hoe je er tussen honderden sollicitatiebrieven uit kunt springen en hoe je je presenteert tijdens een sollicitatiegesprek.
  • Een onafhankelijke blik van een loopbaanprofessional, iemand waarmee je kan klankborden.
  • Je sluit een traject af met een concreet loopbaanactieplan waarmee je direct aan de slag kunt.

Het gesprek kost niets en verplicht je tot niets

Ervaring van een cliënt:

“Een coachtraject bij Richard kan ik zeker aanbevelen. Richard is heel rustig, luistert goed naar wat je vertelt en weet elke sessie vragen te stellen waardoor je anders tegen jezelf of je omgeving aan gaat kijken. Ik dacht dat ik alles wel wist en mezelf goed kende, maar dat viel soms best tegen. Richard wist steeds inspirerende links te leggen tussen de uitslagen van de tests en de opdrachten. Daarbij vond ik het met name heel prettig dat ik zelf alle inzichten kreeg door zijn coaching en geen moment het gevoel kreeg dat ik een richting in geduwd werd die ik niet op wilde. Ik zat na elke sessie weer vol inspiratie en goede zin in de auto. En het resultaat is dat ik nu heel goed weet wie ik ben, waar ik heen wil en hoe ik daar moet komen. Kortom, ik heb er enorm veel aan gehad en raad Richard van harte aan als coach”.

mw. F. Horrevorts na voltooiing van haar loopbaantraject.

Face-to-face coaching Haarlem - Amsterdam - Beverwijk

Bezoekers van mijn coachpraktijk komen vaak uit Amsterdam, Aerdenhout, Beverwijk, Bloemendaal, Driehuis, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Leiden, Den Haag, Overveen en omgeving. Ik ben gevestigd in Santpoort-Zuid.

Online Coaching wereldwijd

Woonachtig in het buitenland, niet in staat om naar mijn praktijk te komen en wil je toch een coachtraject volgen? Ga door naar Online coaching.

Creëer je volgende baan
Solliciteren op een vacature heeft veel weg van meedoen aan de loterij. Samen met alle anderen die op de vacature reageren maak je een kans maar de uitkomst is ongewis. Wat zou het mooi zijn als je het kans-element een stuk kle... Read more
Loopbaan
Pak aan die 50 euro en maak een succesvolle carrièreswitch!
Succesvol een carrièreswitch maken, helemaal down to earth? Dat kan! En wat mij betreft pak je nog € 50 aan ook als je er voor 14 maart a.s. voor gaat (zie eind van dit artikel). Je moet wel van nuchterheid houden en een be... Read more
Personal coaching
Hoe je een aantrekkelijk CV maakt met meer dan 250 gratis CV templates, wordle.net en nuttige CV tips
Nog steeds zie ik, als loopbaancoach, professionals die niet optimaal uit de verf komen met standaard zwart-wit verhalen in hun CV. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar dat soort oude stijl CV’s leg ik het liefst snel ergens v... Read more
Tips
Zo stel je nog snel een aftrekpost van € 1141,50 veilig
Misschien heb je genoeg van je werk, past je huidige werk niet goed meer bij je en zou het goed zijn om jezelf uit de passiviteit te halen. Dan is het goed weten dat de fiscus je daarbij kan helpen. Aan de ene kant werpt de fi... Read more
Loopbaan
actie • loopbaan • loopbaanactieplan